Håltagning

Effektiv Rivning och Demolering!

RIVNING OCH DEMOLERING

Rivning och demolering innefattar många metoder och utförs vid alla ombyggnationer eller renoveringar. Valet av metod beror på hänsyn till miljö, ljudnivåer, tid och pris. 

Selektiv rivning eller lättrivning innebär att man river och demonterar olika material ifrån varandra för sortering. Lättrivning innebär också rivning av bland annat trä- och gipsväggar, träbjälklag eller rivning av installationer.

När hårda material står i vägen behövs andra metoder. I betong och tegel är det i stället håltagning genom borrning eller sågning som utförs.

Vid större rivningar i hårda material finns det effektivare lösningar. Här kan i stället rivningsrobot användas. 
En rivningsrobot är en eldriven hydraulisk larvgående maskin som är specialkonstruerad för att bila sönder eller klippa ned bland annat betong och tegel. 
Och användningsområden finns det gott om.
Rivningsrobot används för att ta ned hela väggar, bjälklag och våningsplan, eller dörrar och fönster. Man kan också använda robot för att riva ner installationer och för att bila bort t.ex. golvplattor.

Miljövänligt, säkert och effektivt.

Vi utför även totalrivningar av hela hus och fastigheter. Detta innefattar i regel först intern selektiv rivning och sedan total demolering av fastigheten med hjälp av grävmaskiner.
Fastigheter likt trähus och liknande sorteras med hjälp av sorteringsgripar och fastigheter av betong klipps ner med hjälp av betongsaxar/betongkross och sorteras i fraktioner.

Vi följer alltid respektive kommuns regler för sortering av avfall.


Rivningsrobot med Hydraulhammare:

Våra hydrauliska hammare har en oöverträffad kapacitet. Här ser vi hur vår 1-tonsrobot med hydraulhammare effektivt plockar ner en betongtrappa utan bekymmer genom att använda en hydraulhammare.

Vi använder elektriska rivningsrobotar i storlekar upp till 4 ton.

Rivningsrobot är ett fantastiskt verktyg för att effektivisera arbetet med avsevärt förkortad arbetstid och belastning.

Dammhantering med Rivningsrobot:

Dammhantering vid rivning och demolering är alltid ett visst problem. Men det finns effektiva åtgärder. Vi använder oss av evakueringsfläktar, joniseringsaggregat, luftrenare och vatten för att få bukt på det större problemen med damm för att skapa en god arbetsmiljö.

Här ser vi hur vår Husqvarna DXR 140 utrustad med en hydraulhammare med vattenmunstycke hanterar bilning av betongfundament.

Rivningsrobot med Betongsax:

Med hjälp av hydraulisk betongsax kan våra robotar med lätthet klippa ned betongelement, konstruktioner, valv och tak. En effektiv och förhållandevis tyst metod för rivning av betong.

Här ser vi hur betongsax används på ett arbete i Strömstad.

GENOMFÖRDA PROJEKT

Halden Rivning och Betonghåltagning

Batterifabriken, Halden

Gamla fabrikslokaler återanvänds och blir 19 nya, fräscha och toppmoderna, lägenheter med strålande utsikt mot forsen och Fredrikstens Fästning. Med hjälp av rivningsrobot bilas husets två trapphus ned. Alla väggar rivs och hiss rivs.

Ett totalt utblåst skal, redo att bli nya fina bostäder.

Rivning och håltagning i Skara

Djäknehuset, Skara

En kulturminnesmärkt byggnad ifrån slutet av 1800-talet som agerat läroverk i ett sekel blev under 2019 Skaras nya statshus, lämpligt nog, med sin regala plats alldeles bredvid Skaras domkyrka.

Här var selektiv rivning huvudsysslan för Dalslands Betonghåltagning när väggar och golv revs för att göra plats för nya fränscha lokaler. Allt med stor hänsyn till det historiska arv byggnaden bär på.

Byggnationen nomineras till Årets bygge 2020.

Rivning i Halland

Stora Enso, Hyltebruk

Det välkända och klassiska bruket i Hyltebruk genomför regelbundna ombyggnationer. Men en större ombyggnation genomförs 2018-2020 där en gammal industri rustas upp för nya användningsområden.

Dalslands Betonghåltagning AB bistår med rivning av fundament och betongkonstruktioner.

Rivning i Dalsland

Hagalid, Dals-Ed

Omfattande renoveringar är inte vardag i Dalsland. Men sedan 2016 har omfattande renoveringar gjorts inom skola, vård och omsorgens fastigheter. Dalslands Betonghåltagning har varit del av samtliga renoveringar, bland annat genom håltagning för VVS och ventilation samt rivning av inre tegelväggar för ombyggnation till större boenden.

Rivning i Halden

Saugbrug, Halden

I Halden så byggs stora delar av Halden Saugbrug om för att bli, bland annat, en ny skola om 9000 kvadrat.

Dalslands Betonghåltagning AB har hanterat rivningen av flera trapphus samt håltagning för nya trappor med hjälp av bland annat vajersågning och rivningsrobotar.

Rivning och Håltagning i Alingsås

Tingsrätten, Alingsås

Alingsås Tingsrätt, en kulturminnesmärkt byggnad ifrån 1899 byggdes om- och till med start hösten 2014. En tillbyggnad med fasad och tak helt klädd i zinkplåt prisades för det samma, år 2016.

Dalslands Betonghåltagning ombesörjde rivning och håltagning.

GALLERI

KONTAKTA OSS

Dalslands Betonghåltagning AB

Är ni företag/inköpare så kan underlag för anbud med fördel skickas direkt till oss via E-post.
Söker du områdesansvariga: Klicka här

  • Västra Torpvägen 15, 668 92 ED
  • 010 47 11 750 
  • kontakt@betongborr.se

Maila oss!

Använd formuläret bredvid för att maila oss direkt. 

Vi svarar så fort vi kan, oftast inom 24 timmar.

Adress

Dalslands Betonghåltagning AB
Västra Torpvägen 15
668 92 Ed

Telefon

Telefon:  010 47 11 750 
Mobil: 0706 86 06 96

Dalsland: 0706 86 06 69
Skaraborg: 0761 05 11 07
Østfold: +46 (0) 703 60 34 12