Håltagning

Betongslipning och Betongpolering
Smart och Miljövänligt

SLIPNING OCH POLERING

Betongslipning innebär att man med hjälp av diamantsegment bearbetar en betongyta. Detta kan man göra för att man vill avverka betong, ta bort skador ifrån gjutning eller för att man ämnar att t.ex. måla eller polera sitt betonggolv. 

Vi utför alla sorters slipning av betong och vi levererar även färdiga lösningar av polerade betonggolv.

Betongslipning med betongpolering
är en miljövänlig process till ett lättstädat och snyggt betonggolv.

Processen går ut på att slipa ned betongen med stegvis finare segment till en mycket jämn yta kvarstår, som sedan poleras upp till önskad finish.

Metoden tillåter både matt finish och helt spegelblanka ytor. 

Eftersom man inte tillför något i processen, förutom ett miljövänligt härdningsmedel samt att golvet blir ytterst hållbart och lättskött är betongslipning och betongpolering ett mycket miljövänligt alternativ. Livslängden på ett polerat betonggolv i förhållande till alternativa golvlösningar, likt färg och Epoxi, är påtagligt mycket längre.

Dalslands Betonghåltagning idag utför betongslipning och betongpolering i hela Västra Sverige, Dalsland, Skaraborg och i Södra Norge.

VARFÖR SLIPA BETONG?

Ingenting tillförs. Inga giftiga färger eller farliga kemikalier används. Golvet blir hållfast och lättskött och består i många år med samma fina glans.Ett slipat och polerat betonggolv stänger plattan och dammar inte underifrån. Det är dessutom väldigt lättstädat. Inga kemikalier behövs för att vårda ditt golv.

Polerat betonggolv

Trots den högpolerade ytan blir golvet inte halkigt. Det är till och med mer halksäkert än många andra golv. 

Det är dessutom gnist- brand- och ESD-säkert. Perfekt i känsliga miljöer.

Ett slipat och polerat betonggolv är lätt att underhålla och livslängden är lång. I genomsnitt har ett polerat betonggolv 40% lägre kostnad under sin livsstid jämfört med traditionella golvlösningar.

HUR GÅR DET TILL?

Vi provslipar ett par kvadratmeter och visar er vilket slutresultat som kan levereras på just ert golv. Betongplattor skiljer sig ofta från varandra beroende på gjutprocessen och resultaten skiljer sig ifrån varandra beroende på förutsättningarna på just ditt golv.

Är ni därefter nöjda med vad vi kan leverera så påbörjar vi slipprocessen över hela ytan. Kostnaden för provslipningen bakas in i det totala priset.

Vår slipprocess varierar beroende på vilket slutresultat ni beställt. Den högsta nivån innebär en polering upp till 3000 grit (diamantstorlek). Ytan blir då kraftigt glansig och många gånger spegelblank.

Önskas ett mattare resultat tas vissa slipsteg bort, och då sjunker även priset.

Ert betonggolv måste behandlas under processen för att härda och stänga plattan. För natursten används en variant av slipprocessen utan kem.

Efter avslutad golvslipning appliceras ett fläckskydd som gör betonggolvet vätske- och oljeavstötande för ett i framtiden fortsatt skinande golv.

När golvet är slipat och klart visar vi er hur ni enkelt och effektivt underhåller ert nya polerade betonggolv eller natursten så att ni även fortsättningsvis skall få njuta av ett fantastiskt golv. 

GALLERI

KONTAKTA OSS

Dalslands Betonghåltagning AB

Är ni företag/inköpare så kan underlag för anbud med fördel skickas direkt till oss via E-post.
Söker du områdesansvariga: Klicka här

  • Västra Torpvägen 15, 668 92 ED
  • 010 47 11 750 
  • kontakt@betongborr.se

Maila oss!

Använd formuläret bredvid för att maila oss direkt. 

Vi svarar så fort vi kan, oftast inom 24 timmar.

Adress

Dalslands Betonghåltagning AB
Västra Torpvägen 11
668 92 Ed

Telefon

Telefon:  010 47 11 750 
Mobil: 0706 86 06 96

Dalsland: 0706 86 06 69
Skaraborg: 0761 05 11 07